Filistinli Mülteciler Gündemden Düşürülmek İsteniyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Filistinli mülteciler davasını hedef alan ve Arap davası haline dönüştürmeyi amaçlayan bir komplonun varlığına işaret etti.  

Görüntülenme: 590 Tarih: 12 Ağustos 2015 11:07
Filistinli Mülteciler Gündemden Düşürülmek İsteniyor

Halil El-Hayye, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın dün akşam (11 Ağustos Salı) Beyt Hanun'da düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, mülteciler davasına verilecek zararın Filistin davasının kutsallığına zarar vermek anlamına geleceğini bildirdi.

Filistin direnişinin Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde iki ayrı yapı inşa etmek isteyen Amerika'nın planlarını bozduğunu ifade eden El-Hayye, Hamas Hareketi'nin özgürlük projesinden bir an bile vazgeçmeyeceğini söyledi.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa ve Batı Yaka'daki ihlallerini ve cinayetlerini kınayan El-Hayye, Filistin direnişinin Batı Yaka halkının maruz kaldığı cinayetlere misillemede bulunacağını bildirdi.

Hamas lideri, Filistin Yönetimi'nin işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonunu ve Batı Yaka'da direniş taraftarlarının gözaltına alınmasını da eleştirdi. 

Filistin Yönetimi'nin baskıları ne boyutta olursa olsun direnişi yolundan döndüremeyeceğini ifade eden El-Hayye, Batı Yaka'daki direnişçilerden de ifade vermeye çağrılmaları halinde gitmemelerini istedi.

fiem

Yorumlar