Meşal Ankara Ziyaretini Tamamladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam (12 Ağustos Çarşamba) Ankara'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığında basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.  

Görüntülenme: 1160 Tarih: 13 Ağustos 2015 23:50
Meşal Ankara Ziyaretini Tamamladı

Hamas Hareketi’nden üst düzey bir yetkili, Meşal başkanlığındaki Hamas heyetiyle Erdoğan'ın görüşmesinin olumlu ve verimli olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan yetkili, tarafların bölgedeki genel durumu, Filistin davasını ve Türkiye'nin Filistin davasına desteğini ele aldıklarını bildirdi.

Yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin davasına olan büyük ilgisini ve Filistin halkına desteğini dile getirdiğini söyledi.

Hamas lideri Meşal, Erdoğan ile en son AK Parti kongresine katılmak için Ankara'ya geldiğinde görüşmüş ve her iki lider başta Filistin'deki son durum ve Gazze'ye uygulanan abluka olmak üzere birçok konuyu ele almıştı.

Meşal, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bir görüşme de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptı. Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçen Meşal burada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. 

fiem

Yorumlar