Siyonist Yerleşimciler Yine Kundaklama Girişiminde Bulundu

Ramallah'ın kuzeyindeki Kefer Malik köyü yakınlarında bulunan Ayn Samiye bölgesinde bu sabah (13 Ağustos Perşembe) erken saatlerde Yahudi yerleşimciler tarafından çadırları yakılan Filistinli bir aile büyük bir felaketten kurtuldu.  

Görüntülenme: 703 Tarih: 13 Ağustos 2015 02:18
Siyonist Yerleşimciler Yine Kundaklama Girişiminde Bulundu

İnsan hakları aktivisti Zekeriya Es-Sudde, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Kefer Malik köyü yakınlarındaki Ayn Samiye bölgesinde Yusuf Keabine'ye ait çadırı kundakladığını ve çadırın içindekilerle birlikte tamamen yandığını bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin kundakladıkları çadırın çevresine "İntikam istiyoruz" şeklinde sloganlar yazdığını belirten kaynaklar, yakılan çadırda yaşayan ailenin şans eseri birkaç gün önce çadırdan taşındığını ve mutlak bir felaketten kurtulduğunu söyledi.

İşgal rejimi kaynakları, kundaklama eyleminin işgal güçlerinin fanatik Yahudilere yönelik baskılarına tepki olarak işlenmiş olabileceğini ifade etti.

İşgal polisi, Yahudi yerleşimcilerin çadırın çevresindeki kayaların üzerine intikam sloganları yazdığını ve Davut Yıldızı çizdiğini bildirdi.

İşgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'a bağlı Duma köyünde Devabişe ailesinin evini kundaklaması ve 18 aylık bebeğin yangında şehit olmasının ardından fanatik Yahudilerden bazılarını gözaltına almıştı.

fiem

Yorumlar