Han Yunus'ta Yaşayan Binlerce Mülteci UNRWA'nın Kararını Protesto Etti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesi, Han Yunus'ta binlerce mülteci ve öğrenci ile yüzlerce UNRWA çalışanının katıldığı yürüyüşle protesto edildi.  

Görüntülenme: 679 Tarih: 13 Ağustos 2015 10:50
Han Yunus'ta Yaşayan Binlerce Mülteci UNRWA'nın Kararını Protesto Etti

İslami ve milli grupların hepsinden yürüyüşe katılanlar, Han Yunus Mülteci Kampı'ndaki ilkokul önünde toplanarak, mültecilerin haklarına dikkat çeken ve bu haklardan taviz verilemeyeceğini belirten pankartlar taşıdı.

Yürüyüşte ayrıca mültecilerin dönüş hakkını vurgulayan ve mültecilerin davasını tasfiye etme girişimlerini kınayan sloganlar atıldı.

Yürüyüşe katılan binlerce kişi Han Yunus kentinin caddelerini dolaştıktan sonra, UNRWA Çalışanları Birliği Başkanı Süheyl El-Hindi bir konuşma yaptı.

Mültecilerin haklarını ve davalarını tasfiye için farklı çevrelerin içinde olduğu bir komplonun varlığına dikkat çeken El-Hindi, UNRWA Çalışanları Birliği olarak hizmetlerde kısıtlamaya gitme kararından vazgeçilmesi ve UNRWA Komiseri'ne çalışanlara bir yıla kadar ücretsiz izin verme yetkisi verilmesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

Uluslararası komployla Filistin halkına boyun eğdirilmeye çalışıldığını kaydeden El-Hindi, 700 okul kapatılarak yarım milyon öğrencinin sokağa atılmak istendiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar