Batı Yaka'da Gözaltılar

Güvenlik konusunda Mahmud Abbas yönetimiyle işbirliği içinde olan Siyonist işgal güçleri Batı Yaka bölgesinde siyasi tutuklamalar gerçekleştirmek amacıyla terör estirmeye devam ediyorlar. Bugün (14 Ağustos Cuma) gerçekleştirdikleri baskınlarda da Batı Yaka'nın kuzey bölgesinde dört kişiyi gözaltına aldıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 740 Tarih: 14 Ağustos 2015 10:23
Batı Yaka'da Gözaltılar

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre siyonist işgal güçlerine mensup askerler Batı Yaka'nın Nablus şehrinin doğusunda yer alan Beyti Decen köyünde dört Filistinli genci gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüler. Gözaltına alınan gençlerin isimlerinin Şakir Rıdvan, Mervan Hivari, Said el-Eşkar ve Halid el-A'rec olduğu ve hepsinin de Batı Yaka'nın kuzey bölgesinde yer alan Kalkiliya köyünün ahalisinden olduğu ifade edildi.

Bunun yanı sıra işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde Batı Yaka'nın kuzeyinde yer alan Cenin şehrinde bazı yerlere baskın düzenlediler. Baskıncı siyonistlerin bu şehirde bir Filistinliye ait bir aracı gasp ettikleri ifade edildi. İşgalcilerin buradaki baskın ve gasp işlemlerinin Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalara neden olduğu haber verildi. Ancak buradaki baskınlarda herhangi bir tutuklama işlemi veya çatışmalardan dolayı herhangi bir yaralanma olmadığı ifade edildi.

Yorumlar