Kalkiliya'da Çıkan Çatışmalarda Filistinli Gençler Yaralandı

Dün (14 Ağustos) Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Kalkiliya şehri yakınlarında, Kefer Kudum köyünün 13 yıldır kapalı olan caddesinin açılması için yapılan barışçıl gösteriye müdahale eden işgal güçleri birçok gencin boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldular.  

Görüntülenme: 1062 Tarih: 15 Ağustos 2015 21:31
Kalkiliya'da Çıkan Çatışmalarda Filistinli Gençler Yaralandı

Kefer Kudum’un Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Murad İştiyye konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çatışmaların işgal güçlerinin yürüyüşe geçen gençleri engellemek istemesi üzerine başladığını belirtti. İşgal güçlerinin yürüyüşü engellemek için yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, plastik mermi, gerçek mermi ve ses bombası kullandığını, bunun sonucunda onlarca çocuk, genç ve yabancı aktivistin boğulma tehlikesi geçirdiğini ve bazılarının da yaralandığını belirten İştiyye, işgal güçlerinin bununla da yetinmeyerek kasıtlı bir şekilde evlere de kötü kokulu kimyasal sıvılar sıktıklarını ifade etti.

Filistinli aktivist İştiyye, göstericilerin iki hafta önce evlerinin yakılması sonucu şehit olan Filistinli bebek Ali Devabişe ve babası Sa’d Devabişe’nin posterlerini taşıdıklarını ve işgale karşı halk direnişinin artırılmasını isteyen sloganlar attıklarını söyledi.

Sabah’ın erken saatlerinde köyün giriş çıkışlarını tutan işgal askerleri, köyü askeri bölge ilan ederek köy halkının giriş çıkışlarını engelledi.

fiem

Yorumlar