İşgal Güçleri Filistinli Esire Destek İçin Yapılan Gösteriye Müdahale Etti

Siyonist işgal güçleri, 60 gündür açlık grevini sürdüren ve sağlık açısından kritik bir aşamaya gelen Filistinli esir Muhammed Alan için Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Havare beldesinde yapılan gösteriye sert bir şekilde müdahale etti.  

Görüntülenme: 960 Tarih: 15 Ağustos 2015 06:04
İşgal Güçleri Filistinli Esire Destek İçin Yapılan Gösteriye Müdahale Etti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, Havare beldesinin ortasında bulunan ana cadde üzerindeki Ulu Camii yakınlarında Filistinli esir Alan için gösteri düzenleyen Filistinlilerin işgal rejimi aleyhinde slogan atıp, esirin derhal serbest bırakılmasını istediklerini söyledi. 

Muhabirimiz devamla, bölgeye gelen işgal askerlerinin zor kullanarak göstericileri dağıtmak istediğini, göstericilerin direnmeleri üzerine de bazılarını tartakladığını ifade etti.

İşgal rejiminin esirlere yönelik hukuksuzluklarının son bulması için 60 gün önce açlık grevi direnişini başlatan Filistinli esir Muhammed Alan dün komaya girmiş, talepleri kabul edilmeden direnişi bitirmeyeceğini belirtmişti. 

Esir yakınları ve Esir Kulübü avukatları yaptıkları açıklamada, esirin her an şehit olabileceğini belirterek, hukuk çevrelerinden esirin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapmalarını talep ettiler.

fiem

Yorumlar