Siyonistlerin Saldırısı Sonucu Bir Filistinli Genç Daha Şehit Oldu

İşgal güçlerinin Nablus'ta ateş açması sonucu 21 yaşındaki bir Filsitinli şehit oldu. 

Görüntülenme: 774 Tarih: 16 Ağustos 2015 13:01
Siyonistlerin Saldırısı Sonucu Bir Filistinli Genç Daha Şehit Oldu

Filistin’in Nablus kentinde, İsrail işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Şeria'daki adının açıklanmasını istemeyen bir Kızılay yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişinde açtığı ateş sonucu Filistinli bir gencin vücudunun farklı yerlerinden vurulduğunu ve olay yerinde öldüğünü ifade etti.

Yetkili, İsrail askerlerinin hayatını kaybeden Filistinli gencin cesedini yerel saatle 18.45'e kadar teslim etmediğini belirtti.

Görgü tanıkları da İsrail askerleri tarafından vurulan Filistinli gence birkaç kurşunun isabet ettiğini ve yere düştüğünü, İsrail askerlerinin uzun süre bölgeyi kordon altına alarak olay mahalline kimseyi yaklaştırmadığı bilgisini verdi.

İsrail makamlarından olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN TEPKİ

Filistin yönetimi, İsrail askerlerinin Nablus'ta bir genci öldürmesi karşısında sessiz kalmayacaklarını açıkladı. 

Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından 21 yaşındaki Refik Kamil Refik et-Tac'ın öldürülmesinden İsrail yönetiminin sorumlu olduğu belirtildi. 

Giderek rutin bir hal alan öldürme olayları karşısında sessiz kalınamayacağı vurgulanan açıklamada, olayın "tehlikeli bir tırmanma" olduğu belirtilerek, "Bu durum uzun sürmeyecek. Sessiz kalmayacağız" ifadesine yer verildi.

İSRAİLLİ BAKAN İŞGAL ASKERLERİNİ TEBRİK ETTİ

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla dün öğle saatlerinde bir Filistinliye ateş ederek yaralayan, akşam saatlerinde ise Filistinli bir genci öldüren İsrail askerlerini tebrik etti.

Yalon, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Batı Şeria ve 443. yol üzerinde, arkadaşlarını bıçaklayan teröristlere ateş eden askerleri tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Moşe Yalon, İsrail askerlerinin saldırılarını "Mesleki profesyonellik" şeklinde nitelendirerek "Zaten terörle mücadele için gerekli olan da bu" ifadesini kullandı.

DUNYA BULTENİ

 

Yorumlar