İşgal Güçleri Gazze Şeridi'nin Doğusunda Sınır İhlali Yaptı

İşgal güçleri, bu sabah (17 Ağustos Pazartesi) Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Rafah'ın doğusunda sınır ihlali yaparak Filistinlilere ait arazileri tahrip etti.  

Görüntülenme: 813 Tarih: 17 Ağustos 2015 19:49
İşgal Güçleri Gazze Şeridi'nin Doğusunda Sınır İhlali Yaptı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçlerinin beş askeri araçla Rafah'ın doğusundaki En-Nahda Mahallesi'nin doğusunda Ebu Mutaybık Kapısı'ndan ve Sofa askeri noktasından geçerek sınırlı mesafede Gazze Şeridi'ne girdi.

Rafah'taki Kerem Ebu Muammer bölgesinin doğusuna giren işgal güçlerinin Han Yunus'un doğusundaki El-Fahari Mahallesi'nin doğusundaki El-Ammur Mahallesi'ne kadar olan bölgedeki arazilerde tesviye çalışması yaptığı ve arazileri tahrip ettiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'nin doğu bölgeleri sürekli işgal güçlerinin sınır ihlallerine maruz kalıyor. Geçen yıl işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı sona erdiren ve Mısır'ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını da sık sık ihlal eden işgal güçleri, sınır bölgesinden Gazze Şeridi dahiline ateş açarak bölgede yaşayan halkı ve çiftçileri taciz ediyor.

Yorumlar