Ali Ekber Velayeti Önemli Açıklamalarda Bulundu

İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen gibi ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurgulayarak “İran İslam Cumhuriyeti, düşmanın her türlü eylemine karşı mücadele sahasında kendisiyle dostluk kuran her ülkeyi destekliyor” dedi.  

Görüntülenme: 1072 Tarih: 17 Ağustos 2015 23:03
Ali Ekber Velayeti Önemli Açıklamalarda Bulundu

İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen gibi ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurgulayarak “İran İslam Cumhuriyeti, düşmanın her türlü eylemine karşı mücadele sahasında kendisiyle dostluk kuran her ülkeyi destekliyor” dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamaney’in bugün yaptığı açıklama hakkında Velayeti “İmam Hamaney Amerika’nın bölgeye müdahale etmek istediğini ve Irak ve Suriye’yi bölmek istediğini vurguladı” dedi.

Ali Ekber Velayeti açıklamasının devamında “Biz İran’ın Suriye, Irak, Lübnan, Yemen ve diğer ülkelerde toprak bütünlüğünü desteklediğini her fırsatta söylüyoruz. Ortadoğu ülkelerinin bölünmesine yönelik atılan her adımın İslam Ümmeti’ne komplo amacı taşıdığını görüyoruz” dedi.

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar