Kassam Tugayları Mücahitlere Savaş Hukuku Eğitimi de Veriyor

İşgalci İsrail Filistinde hiçbir hukuka uymazken, işgale karşı direnen Filistin halkı ve direniş grupları ise işgalcilere ders veriyor.  

Görüntülenme: 1599 Tarih: 18 Ağustos 2015 06:51
Kassam Tugayları Mücahitlere  Savaş Hukuku Eğitimi de Veriyor

Son model silah ve teknolojiye sahip olan İsrail ordusu ise işgal ettiği Filistin'de insan haklarına uymuyor. Gazze savaşında hukuka aykırı olarak yerleşim yerleri, cami ve okullar işgalci İsrail tarafından bombalandı. Geçen sene işgalci İsrail'in Gazze'ye saldırması sonucunda 2 binden fazla çoğunluğu çocuk ve kadın Filistinli sivil hayatını kaybetmişti.

İşgalci İsrail, tüm bu hukuksuzlukları işleyip Filistin işgaline devam ederken, Filistinli İslami direniş hareketlerini ise insan haklarını ihlal etmekle suçlamaya devam ediyor. İsrail'le savaşta sivil ölümlerinin uluslararası toplumun gözünde Filistin davasına zarar verdiğini düşünen Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas ise uluslararası savaş hukuku öğrenmeye başladı.

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesinin haberine göre; Uluslararası Kızılhaç Komitesi, şu ana kadar altı farklı eğitimde, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ve Gazze'deki diğer silahlı gruplardan toplam 210 militana eğitim verdi.

Üç gün süren eğitimlerde uluslararası savaş hukukunun temel metni Cenevre Konvansiyonu öğretiliyor. Kızılhaç yetkililerine göre, eğitime katılan militanlar çatışma alanlarında sivillere zarar verilmemesini öngören insani hukuk konusuna giderek daha çok ilgi gösteriyor.

Eğitimlerde kendi aralarında da görüş alışverişinde bulunan militanlar, İslam'ın savaş hukukuna bakışı ve Hz. Muhammed'in hadislerine de başvurarak, direnişin hukuk içerisinde olması ve siyonistlerin anti-propagandasını önlemek için kendilerini yetiştiriyor.

/Milliyet

Yorumlar