Hamas'tan İddialara Yalanlama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih liderlerinden Cemal Muheysin'in Hamas'ın işgal rejimiyle utanç anlaşması yapmak üzere olduğu yönündeki açıklamalarının Fetih yönetiminin ucuz bir suçlaması olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1175 Tarih: 19 Ağustos 2015 09:57
Hamas'tan İddialara Yalanlama

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Cemal Muheysin, dün  (18 Ağustos Salı) basına yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'nin İngiltere eski başbakanı Tony Blair öncülüğünde İsrail ile "utanç anlaşması" imzalamaya hazırlandığını öne sürdü. Muheysin, açıklamasında Tony Blair'i de Arap dokusunu bozan bir "simsar" olarak nitelendirdi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün akşam saatlerinde konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın bildirisinde, Muheysin'in açıklamalarının Fetih'in Filistin halkına ve direnişine karşı işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonunun utancını gizlemeyi amaçlayan ucuz bir suçlama olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, işgalcinin başını döndüren Hamas Hareketi'nin direniş yolunda yürümeye devam ettiğini ve bu tür ucuz suçlamalara itibar etmeyeceğini belirtti.

Yorumlar