Filistin Üniversiteleri Zor Durumda

Filistin üniversitelerinin mali kriz ve bütçe açığı nedeniyle tamamen çökme ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 978 Tarih: 19 Ağustos 2015 05:23
Filistin Üniversiteleri Zor Durumda

Filistin Üniversiteleri Öğretim Görevlileri ve Çalışanları Sendikaları Birliği Başkanı Emced Burhum, üniversitelerin öğretim görevlilerine karşı mali yükümlülüklerini yerine getiremez hale geldiklerini söyledi.

Üniversitelerin çalışanlara borçlarının her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Burhum, ufukta mali krizin çözüleceğine dair herhangi bir ümit ışığının da olmadığını ifade etti.

Burhum, bugün (19 Ağustos Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin üniversitelerinin bütçe açığının üniversitelerin eğitim için gerekli ilmi seviyeyi koruyacak araştırmalara bütçe ayıramamaları anlamına geldiğini belirtti.

Krizin arkasındaki en önemli sebebin hükümetin üniversitelere hak ettikleri ödenekleri vermemesi olduğunu söyleyen Burhum, son beş yılda üniversitelere gönderilen paranın bütçeden tahsis edilen miktarın yüzde 10'u olduğunu kaydetti.

Başta Eğitim Bakanlığı ve hükümet olmak üzere ilgililere seslenen Burhum, Filistin üniversitelerinin tamamen çökmemesi için gerekli ödeneklerin gönderilmesini istedi.

fiem

Yorumlar