Esir Kulübü: "İşgal Mahkemesinin Kararı Kaçamak Bir Karar"

Filistinli Esir Kulübü, işgal mahkemesinin dün akşam verdiği ve açlık grevindeki esir Muhammed Allan'ı tedavi için hastanede bırakan kararın serbest bırakılması yönünde alınması gereken karardan kaçış olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 903 Tarih: 20 Ağustos 2015 07:22
Esir Kulübü:

Esir Kulübü, dün (19 Ağustos Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bu kararla mahkemenin İsrail'deki siyaset ve güvenlik kurumlarıyla işbirliği yaptığını gördüklerini ifade etti.

Bildiride ayrıca, mahkemenin ilk kez aldığı garip kararla açlık grevi neticesi kalıcı sakatlık oluşmadığının anlaşılması halinde esirin yeniden tutuklanmasının istendiği kaydedildi.

Esir Kulübü, işgal mahkemesinin kararına rağmen esir Muhammed Allan'ın birçok zafer kazandığını, bu zaferlerin başında zorla yedirme yasasını ve ayrıca idari hapis yasasını kırmak geldiğini söyledi.

"İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi"nin, yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevini sürdüren Filistinli avukat Muhammed Allan hakkında "idari tutukluluk kararının askıya alınması"na hükmettiği bildirilmişti.

 

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kaddura Faris ise yaptığı yazılı açıklamada, kararı ihtiyatla karşılayarak, "Ortada bir oyun olabilir" ifadelerini kullanmış ve "Allan, kanunlara göre şu an özgür. Ancak, sağlık durumundaki tehlikeden ötürü hastanede kalacak" demişti.

Yorumlar