İşgal Güçleri Bu Sabah El-Halil'de Filistinli 2 Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (20 Ağustos Perşembe) El-Halil'de erken saatlerde iki kişiyi gözaltına alırken El-Halil'in beldelerinden birinde de barikatlar kurdu.  

Görüntülenme: 699 Tarih: 20 Ağustos 2015 02:22
İşgal Güçleri Bu Sabah El-Halil'de Filistinli 2 Genci Gözaltına Aldı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri İzna beldesine dört askeri araçla girerek evlere baskın düzenledi ve 22 yaşındaki Rauf Ebu Cahişe'yi gözaltına aldı.

Kaynaklar, gözaltına alınan Rauf Ebu Cahişe'nin işgal zindanlarında tutulan esir Raid Ebu Cahişe'nin kardeşi olduğunu, daha önce Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince de gözaltına alındığını, baskın sırasında işgal güçlerinin belde girişinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını bildirdi.

İşgal güçleri El-Halil'in güneyindeki Beyt Ava beldesinde de bu sabah erken saatlerde Filistinli bir genci gözaltına alarak beldenin çeşitli bölgelerinde barikatlar kurdu.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Ava beldesine birkaç askeri araçla baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığını, daha sonra 16 yaşındaki Cerrah Velid El-Müsalime'yi gözaltına aldığını belirtti.

İşgal güçlerinin baskının hemen ardından beldenin girişinde barikat ve komşu El-Mecd köyü kavşağı yakınlarında da bir başka barikat kurarak kimlik kontrolü yaptığı ve trafiği aksattığı ifade edildi.

Yorumlar