Meşal: “Ateşkesin Kalıcı Olması İçin Yapılan Görüşmeler Olumlu”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Gazze’de ateşkesin kalıcı hale gelmesi için bazı çevrelerin gösterdiği çabaların olumlu olduğunu belirterek, ancak henüz bir anlaşmaya varamadıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1228 Tarih: 21 Ağustos 2015 02:49
Meşal: “Ateşkesin Kalıcı Olması İçin Yapılan Görüşmeler Olumlu”

Konuyla ilgili bilgi veren Meşal, ateşkes, sükûnet gibi yeni tabir veya ifadelere ihtiyaçları olmadığını, tek istedikleri hususun Gazze’deki sorunların çözülmesi olduğunu ifade etti.

Görüşmelerin özünü Gazze’nin yaşadığı beş sıkıntının oluşturduğunu hatırlatan Hamas lideri, bunların imar, kuşatmanın kaldırılması, sınır kapılarının açılması, elli bin memur sorunu ve liman, havaalanı, su, yol ve elektrik gibi alt yapıyla ilgili sorunlar olduğunu ifade etti.

Ortadoğu Dörtlüsü’nün istifa eden barış temsilcisi Tonny Blair ve başka çevrelerin birkaç yıllığına ateşkes önerdiklerine dikkat çeken Hamas lideri Meşal şunları söyledi: “Onlara cevabımız şu oldu. Bizim ateşkes veya sükûnete gibi tabirlere ihtiyacımız yok. Bizim yeni kavram ve ifadelere de ihtiyacımız yok. Biz savaş istemiyoruz. Ancak işgal var oldukça devam edecek bir direniş var ve direniş devam edecektir. Bununla birlikte biz savaş çıkarmak için uğraşmıyoruz.”

Hamas hareketinin Filistin halkının hak ve hukukunu zedeleyecek şartları içermeyen bütün çabalara açık olduğunu belirten Meşal, gayelerinin bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu söyledi.

Yorumlar