Kassam Komandoları Siyonistlere Sürpriz Hazırlıyor

Siyonist işgal rejimindeki yaygın gazetelerden Yediot Ahranot gazetesi, İsrail istihbaratının eline geçen bilgilere göre Kassam Tugayları’nın olası bir savaşta işgal rejiminde büyük şehirlerde askeri operasyon yapacak komando birlikleri kurduğunu yazdı.  

Görüntülenme: 1490 Tarih: 21 Ağustos 2015 15:20
Kassam Komandoları Siyonistlere Sürpriz Hazırlıyor

Gazete verdiği haberde, özellikle Askalan ve Ashdod’ta operasyon yapacak komandoları ve özel birlikleri hazırlayan Kassam Tugayları’nın olası bir savaşta zafer hedefine odaklandıklarını iddia etti.

Gazete askeri istihbarat kaynaklarına dayanarak ayrıca şu bilgiyi verdi: “Hamas’a bağlı komandolar, özel birliklerin ihtiyaç duydukları her türlü imkân ve olanağa sahipler. Bunun farkında olan İsrail ordusu, sınır boyu kontrol ve gözetimin artırılmasını istedi.”

Kaynaklar, gördükleri dini eğitim nedeniyle Hamas’a bağlı bu birimlerde yer alan kişilerin savaşma kabiliyetlerinin ise oldukça yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Diğer taraftan Hamas’ın deniz gücünü değerlendiren askeri uzmanlar, son savaşta Zikim askeri üssüne operasyon yapan Kassam üyelerinin eğitim ve donanım açısından İsrail’in en seçkin deniz birliği 13. Kuvvet’ten eksik olmadıklarını ifade ediyorlar.

fiem

Yorumlar