Suud Yemen'e Saldırmakla İsrail'in Güvenliğine Hizmet Etti

Ensarullah Hareketi, bölgeyi kaosa sürükleyen krizlerin asıl sebebini açıkladı.  

Görüntülenme: 1170 Tarih: 21 Ağustos 2015 04:27
Suud Yemen'e Saldırmakla İsrail'in Güvenliğine Hizmet Etti

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Buheyti Yemen Televizyonu'na konuştu.

Buheyti, "İster Arap ülkelerinden olsun ister diğer Müslüman ülkelerden olsun, Yemen saldırıları karşısında sessiz kalan her ülke, Yemen'e saldıranlar gibidir." dedi.

Muhammed Buheyti, "Ensarullah'ın Sana'da bulunan Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği'ne saldırdığı haberleri tamamen yalandır. Yemen'de yaşananlar bir iç kriz değil. Aksine Arap dünyasında yaşanan ahlaki bir krizdir.

Bölgeyi kaosa sürükleyen krizlerin yaratılmasının asıl sebebi, Arap dünyasının zayıflatılması ve İsrail rejiminin gücünü korumasını sağlamaktır. Yemen'in siyasi düşmanları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması için ellerinden geleni yaptılar. Ateşkesin sağlanmasını önlemek için makul olmayan şartlar öne sürüyorlar.

Ensarullah'ın müzakerelerde talep ettiği şeylerden daha azına razı olmaya niyeti olmadı hiçbir zaman. Siyasi süreçte karşı tarafın başına buyruk tavırlarını ve tek taraflı önerilerini asla kabul edemeyiz. Yemen halkı Birleşmiş Milletler'e ve diğer uluslararası kurumlara adil olmadıkları ve olaylara tarafsız yaklaşmadıkları için güvenmiyor artık." açıklamalarında bulundu.

on4haber

Yorumlar