Suriye’de bir İsrail İHA’sı düşürüldü

Suriye ordusu Kunaytra hava sahasında İsrail’e ait bir adet İHA’yı hedef alarak düşürdü.  

Görüntülenme: 841 Tarih: 22 Ağustos 2015 05:39
Suriye’de bir İsrail İHA’sı  düşürüldü

Suriye ordusu hava savunma gücü, Suriye’nin güney doğusunda yer alan Kunaytara hava sahasında işgalci İsrail’e ait bir adet İHA’yı hedef alarak düşürdü.

Lübnan’ın el-Mayadin televizyonu, Suriye hava savunma birimlerince hedef alınan İsrail İHA’sının Suriye hava sahasını ihlal ettiğini ve saldırgan girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Bundan önce İsrail’in El Kaide Örgütüne tabi tekfirci terör gruplarına sürdürdüğü destek kapsamında İsrail savaş uçaklarının Kunaytra iline bağlı el Kevm Köyünde sivil bir aracı hedef aldığı, bu saldırı sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İsrail uçaklarının düzenlediği saldırılarla eş zamanlı bir şekilde teröristlerin el Baas ve Han Arnebe gibi güvenli köylere sızmaya çalıştıkları, teröristlerin bütün sızma girişimlerinin hezimetle sonuçlandığı ve çıkan çatışmalarda büyük düşman askerlerinin kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldıkları belirtilmiştir.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad bundan bir süre önce siyonist İsrail rejiminin, Suriye içindeki terör örgütlerine havadan destek verdiğini bildirmişti.

ajanslar

Yorumlar