Tüneller Siyonistleri Gazze'den Kaçırttı

Siyonist işgal güçlerinin zayiat korkusuyla Gazze’den kaçışlarının üzerinden 10 yıl geçti. Bu süre içinde direniş güçleri daha da güçlendi, boy verdi ve olgunlaştı. Düşmanın direk çatışmalardan kaçınma ve duvarların arkasında direnişe ağır zayiat verme hesaplarını direniş güçleri tünel kazmakla ve daha uzun menzille füze yapmakla alt üst etti.  

Görüntülenme: 1302 Tarih: 22 Ağustos 2015 13:15
Tüneller  Siyonistleri  Gazze'den Kaçırttı

Sahadaki bilgi ve gözlemler direniş güçlerinin düşmanla savaşta yeni dengeler oluşturduğunu, bunun sayesinde düşmanın başlattığı üç savaşla söndüremediği direniş ateşinden korunmak için ateşkese sarıldığını gösteriyor.

Uzmanlar, işgal ordusu askerlerinin direniş güçleriyle birebir savaşıp zayiat vermekten kaçınmak, askerlerin ve yerleşimcilerin can kaybını ve sıfır noktadan çatışmaları önlemek için Gazze sınırlarının gerisine çekildiğini, ancak direnişin sahip olduğu imkanlar ve geliştirdiği yeni taktiklerin işgal rejiminin amacına ulaşmasını engellediğini, direnişin bugün sahip olduğu imkanların ise on yıl önceki imkanlardan çok daha iyi, caydırıcı ve stratejik olduğunu ifade ediyor.

Bu tespitlerde uzmanlara katılan askeri uzman Yusuf Eş-Şerkavi, işgalcinin zayiat korkusuyla yaptığı çekilme işinin aleyhine döndüğünü belirterek, işgalcinin direnişin bu noktaya gelebileceğini asla tahmin etmediğini, üç savaştan sonra şimdi Gazze’den can kurtaran simidi talep ettiğini söyledi.
fiem

Yorumlar