Mahmud Abbas İstifa Etti

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 988 Tarih: 23 Ağustos 2015 00:02
Mahmud Abbas İstifa Etti

Abbas, bugün (23 Ağustos Pazar) Ramallah'ta toplanan Polonya Medyası 10'uncu Konferansı'na katılan Polonyalı gazetecilere yaptığı konuşmada, bu adımın FKÖ Yürütme Kurulu'nu daha etkin hale getirmeyi amaçladığını söyledi.

"FKÖ Yürütme Kurulu, Filistin devletinin hükümetidir. Filistin dahili ve haricindeki tüm Filistinlileri temsil eder" diyen Abbas, zor şartlardan geçildiğini ve Yürütme Kurulu'nun daha etkin hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek, kendisiyle birlikte dokuz üyenin de istifalarını sunduklarını bildirdi.

Filistin Ulusal Konseyi'nin bir ay içinde toplanacağını belirten Abbas, bazı şeyleri o zaman konuşacaklarını ifade etti.

FKÖ Yürütme Kurulu, Mahmud Abbas başkanlığında dün yaptığı toplantıda, Filistin Ulusal Konseyi'nin bir an önce toplanması çağrısında bulunmuştu.

FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Filistin Ulusal Konseyi'nin bir ay içinde Batı Yaka'da bulunan üyelerle toplanarak FKÖ Yürütme Kurulu'nun yeni üyelerini seçeceğini açıkladı.

fiem

Yorumlar