Abbas'ın İstifası Bir Oyun Mu?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Muhammed Ferec El-Gul, Mahmud Abbas'ın ve dokuz üyenin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etmesinin "açık bir tiyatro" olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 715 Tarih: 24 Ağustos 2015 15:04
Abbas'ın İstifası Bir Oyun Mu?

El-Gul, dün (23 Ağustos Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, istifaların amacının 16 yıldır ikinci plana itilen ve meşruiyetini kaybeden Ulusal Konsey'in mevcut üyelerle olağanüstü toplanmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Abbas'ın adımlarının bölünmeyi derinleştirdiğini ve kalan uzlaşı ümidini de yok ettiğini belirten El-Gul, söz konusu adımların Abbas'ın hiçbir kurumun ve hatta muhalif şahsiyetin gözetimi olmadan yönetimde kalmasını isteyen işgal rejimine sunulmuş karşılıksız bir hizmet olduğuna dikkat çekti.

Aynı zamanda Filistin Parlamentosu Hukuk Komisyonu Başkanı da olan El-Gul, Filistinli gruplara ve Filistin davasına duyarlı insanlara seslenerek, Abbas'ın Filistin ulusal projesini yok etmek için attığı şüpheli adımlara katılmamalarını istedi.

Milletvekili El-Gul, bu adımlardan vazgeçilerek eş zamanlı olarak parlamento, başkanlık ve Ulusal Konsey seçimlerinin yapılması çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar