Sina'da Kaçırılan Gençlerin Aileleri Çocuklarının Hayatından Endişeli

Sina'da kaçırılan dört gençten Abdullah Ebu'l-Cebin'in halası, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirini gözyaşlarıyla ve yüreği yanarak karşıladı. Henüz dört yaşındayken annesini kaybeden Filistinli gence hem halalık ve hem annelik yapmıştı.  

Görüntülenme: 1066 Tarih: 25 Ağustos 2015 05:09
Sina'da Kaçırılan Gençlerin Aileleri Çocuklarının Hayatından Endişeli

Arkadaşları ve yaşıtları arasında başarısıyla ve güzel ahlakıyla dikkat çeken Abdullah Ebu'l-Cebin'in arkadaşları hâlâ Filistinli gencin kaçırılmış olmasının şokunu yaşıyor ve aynı soruyu soruyorlar: "Abdullah da kaçırılır mı?!"

Abdullah Ebu'l-Cebin'in halası Menal Ebu'l-Cebin, vicdan sahibi herkese seslenerek, yeğeninin serbest bırakılması için ciddi şekilde çaba sarf etmelerini istedi.

Mısır yönetimiyle ilişkisi olan kurumlara da çağrıda bulunan Menal Ebu'l-Cebin, Abdullah'ın çalışkan bir çocuk olduğunu ve ilim talebi için Gazze Şeridi dışına çıktığını söyledi.

Kaçırılan gençlerden Abdu'd-Dayim Ebu Lebde'nin hikâyesi ise daha da acıklı. Anne-babasının tek oğlu olan Ebu Lebde'nin Türkiye'de bulunan halasını özlediği için Gazze Şeridi dışına çıktığı ifade edildi.

Filistinli gencin gözü yaşlı annesi, "Abdu'd-Dayim ne suç işledi de Rafah Kapısı'ndan birkaç metre ötede kaçırıldı?" diye sordu ve oğlunun can güvenliğinden Mısır yönetimi ile Filistin Yönetimi'nin sorumlu olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar