Ramallah'ta Siyonist Güçlerle Filistinli Gençler Çatıştı

Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih köyünde işgal ordusuyla Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında birçok Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı ve işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.  

Görüntülenme: 710 Tarih: 26 Ağustos 2015 14:56
Ramallah'ta Siyonist Güçlerle Filistinli Gençler Çatıştı

Görgü tanıkları, çatışmaların işgal güçlerinin köye düzenlediği baskın nedeniyle patlak verdiğini, işgal askerlerinin yoğun bir şekilde gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, köy sakinlerinden onlarca gencin de taşlarla işgal askerlerine karşılık verdiğini ifade etti.

Çatışmalar sırasında çok sayıda gencin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği, bir gencin plastik mermiyle elinden yaralandığı ve olay yerinde tedavi edildiği, bir çocuğun da kendisine çarpmak isteyen işgal devriye aracından kaçarken düşerek ayağını kırdığı belirtildi.

Nebi Salih köyü sakinleri her hafta Cuma günleri Cuma namazının ardından köyün arazilerine el konulmasını protesto amacıyla yürüyüş düzenliyor. Filistinlilerin düzenlediği haftalık protesto gösterilerine zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor.

fiem

Yorumlar