Filistinli Esirin Açlık Grevi Direnişi 21. Gününde

"Ahrar" Esirler ve İnsan Hakları Merkezi, Nablus kenti sakinlerinden 42 yaşındaki esir Kayid Fevzi Yusuf Ebu'r-Riyş'in idari hapis cezasını protesto için başlattığı açlık grevi eylemini 21 gündür sürdürdüğünü açıkladı.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 26 Ağustos 2015 06:59
Filistinli Esirin Açlık Grevi Direnişi 21. Gününde

Ahrar Merkezi'ne konuşan esirin ailesi, Ebu'r-Riyş'in halen Mecdu Cezaevi'nde tek kişilik hücrede tutulduğunu ve açlık grevine başladığından bu yana kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Filistinli esirin migren hastası olduğu belirtildi.

Aile, iki gün önce işgal istihbaratından telefon geldiğini, Ebu'r-Riyş'in annesinin esirle konuşarak açlık grevini sona erdirmesi için kendisini ikna etmesini istediğini ve yaklaşık dört ay sonra idari hapis cezası bittiğinde serbest bırakılacağını söylediğini fakat ailenin açlık grevindeki esire baskı yapmayı reddettiğini ifade etti.

Aralık 2014'ten bu yana idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulan esir Kayid Fevzi Yusuf Ebu'r-Riyş'in idari hapis cezasının iki kez yenilendiği, Filistinli esirin evli ve üç çocuk babası olduğu, işgal güçlerince birçok kez gözaltına alındığı ve işgal zindanlarında toplam 16 yıl yattığı bildirildi.

fiem

Yorumlar