Sina'da Kaçırılan Gençlerin Aileleri Eylem Yaptı

Geçtiğimiz Çarşamba günü Mısır'ın Kuzey Sina bölgesinde kaçırılan dört Filistinli gencin ailelerinden onlarca kişi bugün (26 Ağustos Çarşamba) Rafah Kapısı'nın önünde oturma eylemi yaparak, kaçırılan gençlerin akıbetinin açıklanmasını istedi.  

Görüntülenme: 895 Tarih: 26 Ağustos 2015 12:22
Sina'da Kaçırılan Gençlerin Aileleri Eylem Yaptı

Yasir Zenun, Hüseyin Ez-Zubde, Abdullah Ebu'l-Cebin ve Abdu'd-Dayim Ebu Lebde'nin ailelerinden gösteriye katılanlar, Mısır yönetimine seslenerek, Mısır topraklarında bir hafta önce kaçırılan gençlerin serbest bırakılması için çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu.

Aileler, gösteri sırasında düzenledikleri basın toplantısında, oğullarının Türkiye'de eğitim ve tedavi için resmi yollarla Rafah Kapısı'ndan çıkış yaptıklarını ve Mısır tarafının istediği tüm belgeleri sunarak Rafah Kapısı'ndan Mısırlı yetkililerin onayıyla geçtiklerini söyledi.

Mısır yönetiminden Mısır topraklarında ve Mısır güvenlik güçlerinin himayesinde iken kaçırılan oğullarının akıbetini açıklamasını isteyen aileler, kaçırılan gençlerin can güvenliklerinin ve sağ-salim geri dönmelerin sağlanması çağrısında bulundu.

Aileler, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah ve Filistin Parlamentosu'ndan acilen harekete geçmelerini isterken, insan hakları örgütlerini de üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.

fiem

Yorumlar