Ayetullah Hamanei: “İran İslam Devrimi zafere ulaştığından beri Siyonistlerin ve Amerika’nın devrime ve İran İslam Cumhuriyeti’ne olan saldırgan ve düşmanca tutumu hiçbir zaman değişmedi”

İran İslam Devrimi lideri Seyyid Ali Hamaney, Çarşamba günü cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve bazı bakanlarla bir araya geldi.  

Görüntülenme: 1547 Tarih: 27 Ağustos 2015 18:01
Ayetullah Hamanei:  “İran İslam Devrimi zafere ulaştığından beri Siyonistlerin ve Amerika’nın devrime ve İran İslam Cumhuriyeti’ne olan saldırgan ve düşmanca tutumu hiçbir zaman değişmedi”

İran İslam Devrimi lideri Seyyid Ali Hamaney, Çarşamba günü cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve bazı bakanlarla bir araya geldi.
 
Muhammed Ali Recai ve Muhammed Cevad Bahonar’ın şehadetleri dolayısıyla “Hükümet Haftası” olarak ilan edilen bu özel günler münasebetiyle yapılan görüşmede Seyyid Hamaney enflasyonun düşürülmesi, ekonomik istikrarın sağlanması, sağlık alanında yapılan çalışmalar ve nükleer anlaşmaların neticelenmesi nedeniyle hükümete tebriklerini sundu. Seyyid Hamaney ülkenin gelişme gösterdiği bir dönemde bazı noktaların üzerinde önemle durulması gerektiğini ifade etti.
 
İran’ın düşmanlarının İran’a yönelik saldırgan tavırlarına karşı gerekli tavrın ortaya koyulmadığını ifade eden Ali Hamaney “İran İslam Devrimi zafere ulaştığından beri Siyonistlerin ve Amerika’nın devrime ve İran İslam Cumhuriyeti’ne olan saldırgan ve düşmanca tutumu hiçbir zaman değişmedi” dedi. 
Düşmanın sinsi planlarına karşı uyanık olmak gerektiğini söyleyen Ayetullah Hamaney “Şartlar ne olursa olsun düşmana karşı açıkça devrimci bir tavır ortaya koymak zorundayız” dedi. 
 
Vahdetin ve birlikte hareket etme bilincinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Seyyid Hamaney vahdeti zedeleyen ve ayrılıkları, anlaşmazlıkları beraberinde getiren sorunlardan kaçınmak gerektiğini ifade etti.
 
Bilim alanındaki gelişmeleri sürdürmek gerektiğini söyleyen Seyyid Ali Hamaney “Bilim bir ülkenin temel taşı mesabesindedir. Bu alanda bugün elde ettiğimiz her başarı geleceğe bir yatırım niteliğindedir” dedi. 
 
Özellikle de mevcut süreçte ekonomi alanında gelişme göstermenin büyük önem arz ettiğini söyleyen Seyyid Hamaney “İran’ı ithal mallar tüketen bir pazara dönüştürmek istiyorlar” diyerek uyardı. 
 
Ekonomi alanında devlet tarafından bir uygulama planın hazırlanması gerektiğinin altını çizen Ayetullah Hamaney tarım alanına da ayrıca önem verilmesi ve genç mühendislerin bu alandaki yeni buluşlarından faydalanılması gerektiğini söyledi.
 
İran’ın petrol alanında dış güçler tarafından yaptırımlara maruz kalması sebebiyle verim alamadığını söyleyen Seyyid Hamaney, çözüm olarak madencilik sektörüne yönelmek gerektiğini ifade etti. 
 
Ayetullah Hamaney’in konuşmasının ardından öncelikle Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ardından ise Endüstri, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, Petrol Bakanı Bijen Zengene, Tarım Bakanı Muhammed Hücceti ve Sağlık ve Tıbbi Eğitim Bakanı Hasan Gazizade Haşimi geçtiğimiz bir yıl süresince yaptıkları çalışmalar hakkında rapor sundular. 
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar