"Filistinli Gençlerin Kaçırılmasından Mısır Sorumlu"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bir hafta önce Kuzey Sina'da kaçırılan dört Filistinli gencin can güvenliğinden Mısır'ın sorumlu olduğunu bir kez daha vurgulayarak, serbest bırakılmaları için çaba sarf edilmesini istedi.  

Görüntülenme: 804 Tarih: 27 Ağustos 2015 21:15

Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil, Quds Press Haber Ajansı'na verdiği demeçte, Mısır medyasında bazılarının gerçekleştirdiği mesleğin ilkelerine aykırı ve ahlaksızca hücumunun Filistinli dört gencin kaçırılmasında Mısır'ın sorumluluğunu azaltmayacağını söyledi.

Filistinli dört gencin kaçırılması olayının sorumluluğunun tamamen Mısır yönetimine ait olduğunu kaydeden El-Berdevil, kaçırma olayının Mısır topraklarında ve Rafah Kapısı'nın çok yakınında, Mısır güvenlik güçlerinin gözü önünde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Kaçırma olayının Mısır'a zarar vereceğini ve sadece işgal rejimine yarar sağlayacağını ifade eden El-Berdevil, Hamas ve Kahire arasındaki ilişkilere de değinerek, Mısır'ın dilediği zaman tek taraflı olarak ilişkileri kestiğini ve Rafah Kapısı'nı kapattığını söyledi.

Hamas Hareketi'nin işgale karşı mücadele eden bir milli kurtuluş hareketi olduğuna dikkat çeken El-Berdevil, hiçbir Arap ülkesinin içişlerine karışmadıklarını bir kez daha hatırlattı.

fiem

Yorumlar