Hamas'tan Ban Ki Moon'a istifa Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, El-Cezire Televizyonunun yayınladığı belgeselde işgalcinin Rafah’a saldırarak ateşkesi bozduğunu ortaya koymasının, geçen yıl (2014) başlattığı savaştan kendisinin sorumlu olduğunu gösteren açık delili olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1269 Tarih: 28 Ağustos 2015 03:37
Hamas'tan Ban Ki Moon'a istifa Çağrısı

Kişisel facebook adresi üzerinden açıklamalarda bulunan Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, El-Cezire’nin ortaya çıkardığı gerçeğin, işgalcinin söylemini esas alan BM Genel Sekreteri’nin Rafah’ta 170 insanın katledilmesine zemin hazırladığını ifade etti.

Ebu Zuhri böyle bir cinayete bulaşması nedeniyle Genel Sekreter Ban Ki-moon’un Filistin halkından özür dileyip makamından istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

El-Cezire Televizyonu yayınladığı belgeselde, işgal rejiminin Hedar Golden adlı askerinin kaybolduğunu anlamasından sonra, ateşkes sağlandığı halde Rafah’a saldırdığını ortaya koydu.

Kassam Tugayları, ateşkes yürürlüğe girmeden 25 dakika önce başlayan çatışmanın ardından bölgede bulunan mücahit grupla iletişimin kesildiğini, çıkan çatışmadan sonra Kassam komutanı Veli Mesud ve beraberindeki iki mücahitten şimdiye kadar haber alamadıklarını belirtti. Kassam Tugayları ayrıca, işgalcinin işgal askeri giysisiyle şehit olan bir mücahidi kendi askeri diye götürdüğünü, kendi askerinin kaybolmasını ise ancak iki saat sonra anladığını kaydetti.

fiem

Yorumlar