Siyonist İsrail Çocuklara Nefret Aşılıyor

İşgalci İsrail Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren okullarda Filistinlilere düşmanlığı ve Filistinlilerin işgalcilere karşı yaptıkları eylemleri anlatan bir dersi okutmayı kararlaştırdı.  

Görüntülenme: 995 Tarih: 29 Ağustos 2015 09:06
Siyonist İsrail Çocuklara Nefret Aşılıyor

Konuyla ilgili haberi veren Haaretz gazetesi, İsrail okullarının önümüzdeki eğitim ve öğretim yılını fırsat bilerek öğrencilere “Düşmanı Tanı” ilkesinden hareketle gereken bilgiyi vermeleri ve öğrencilerin de Filistinlilerin kendilerine yönelik yaptıkları terörü anlamaları gerektiğini belirtti. 

Gazete verdiği haberde hazırlanan derste İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Yahya Ayyaş’ın hayatı ve işgal rejimine karşı istişhad eylemlerinin işlendiğini ifade etti. 

İşgal rejimi çocukların zihinlerine Filistin direnişiyle ilgili yeni düşmanlık ve nefret tohumları ekmek istiyor. Özellikle bunu doksanlarda Ayyaş’ı görmeyen ve işgale karşı yaptığı mücadeleye şahit olmayan neslin zihnine yerleştirmek istiyor. Uzmanlara göre Yahya Ayyaş işgal toplumu için bir kâbus. 

fiem

Yorumlar