Siyonist Rejim Zindanlarındaki Filistinli Esirlerin 1800'ü Hasta

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti Başkanı İsa Karakı’, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan esirlerden hasta olanların sayısının 1800’e ulaştığını söyledi.  

Görüntülenme: 909 Tarih: 30 Ağustos 2015 15:12
Siyonist Rejim Zindanlarındaki Filistinli Esirlerin 1800'ü Hasta

Karakı’ yaptığı açıklamada, hastalardan 85’inin ağır hasta olduğunu, cezaevi idaresinin ihmali ve gereken tedaviyi görememeleri nedeniyle hastalıklarının daha da ağırlaştığını ifade etti.

Karakı’ hasta esirlerle ilgili olarak bugün basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada Karakı’, işgalci İsrail zindanlarında bulunan esirlerin ağır ağır ölüme maruz kaldıklarını, bu durumun hasta esirler dosyasının açılmasını ve gereken tedavi için girişimleri zorunlu kıldığını hatırlattı.

Siyonist rejimin esirlere yönelik ihmali karşısında uluslararası çevrelerin gösterdiği suskunluğu eleştiren Karakı’, işgalcinin hastalara gereken tedaviyi uygulaması için uluslararası camianın gereken yeterli iradeye sahip olduğunu belirterek, esirlerin hayatından endişe duyduklarını, bunlardan 14’ünün çok kritik bir aşamaya geldiğini söyledi.

fiem

Yorumlar