Abbas Güçlerinden Şehid Ayaş'ın Ailesine Saygısızlık

Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi, dün gece Şehit Yahya Ayyaş'ın evine baskın düzenleyerek oğlu Bera'yı gözaltına almak istedi. Bera Yahya Ayyaş'ın baskın sırasında evde olmadığı ve gözaltı girişiminin başarısız olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 782 Tarih: 31 Ağustos 2015 01:51
Abbas Güçlerinden Şehid Ayaş'ın Ailesine Saygısızlık

Şehit Yahya Ayyaş'ın eşi Ummu Bera, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Koruyucu Güvenlik biriminin peşinde olması nedeniyle oğlu Bera'nın bir buçuk aydır eve uğramadığını, dün gece birkaç dakikalığına eve gelerek kendilerini ziyaret etmesinin hemen ardından Koruyucu Güvenlik biriminin Bera'yı gözaltına almak için eve baskın düzenlediğini, bu baskının Bera'yı gözaltına almak için evlerine düzenlenen beşinci baskın olduğunu söyledi.

Ummu Bera, Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin evlerine girmelerine izin vermediğini ve vermeyeceğini belirtti.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin kısa süre içinde Şehit Yahya Ayyaş'ın evine oğlu Bera'yı gözaltına almak için beş kez baskın düzenlediği ve hepsinde başarısız olduğu ifade edilirken, Bera Yahya Ayyaş'ın daha önce de Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince birçok kez gözaltına alındığı ve ifade vermeye çağrıldığı bildirildi.

fiem

Yorumlar