Fetih Milletvekili: "FKÖ'nün Meşruiyetiyle Kumar Oynamayın"

Fetih Hareketi ve Filistin Ulusal Konseyi üyesi milletvekili Macid Ebu Şemmale, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'nün meşruiyeti üzerine kumar oynanmaması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 986 Tarih: 01 Eylul 2015 03:45
Fetih Milletvekili:

Ebu Şemmale, bugün (1 Eylül Salı) yayınladığı bildiride, adını açıklamadığı kişileri FKÖ'yü zorla kendi isteklerine göre şekillendirme girişiminde bulunmakla suçladı ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve FKÖ Yürütme Kurulu üyelerinin istifalarının şüpheli olduğunu söyledi.

İcmaya ihtiyaç duyulan böyle bir dönemde hiç kimsenin Filistin halkı üzerinde zorla vesayet kurmaya hakkı olmadığını ifade eden Ebu Şemmale, tek başına karar verme ve bölünmüşlük halini derinleştirme projelerine ancak Filistin halkının temsilcilerinden daha fazlasını kararlara ortak ederek karşı konulabileceğini bildirdi.

Şu anda yapılanın ulusal projeyi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nü yerle bir etmek olduğunu kaydeden Ebu Şemmale, FKÖ'nün önümüzdeki yirmi yıl daha mevcut haliyle kalması için yapılan girişime yalancı şahitler olmayı reddettiklerini söyledi.

Ulusal Konsey'in Ramallah'ta toplanmasının işgalcinin razı olmadığı Filistinli liderlerin tamamının uzak tutulması anlamına geldiğine dikkat çekerek, Ulusal Konsey'in Arap ülkelerinin birinde toplanması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar