Assaf, Siyasi Gözaltıların Batı Yaka'da Patlamaya Yol Açacağı Uyarısında Bulundu

Batı Yaka'daki Genel Özgürlükler Komitesi üyesi Halil Assaf, güvenlik birimlerinin üniversite öğrencilerini ve diğer aktivistleri siyasi nedenlerle gözaltına almasından kaynaklanan gerginliğin giderilmesi için yapılan girişimlere Filistin Yönetimi'nin olumlu yaklaşmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Görüntülenme: 876 Tarih: 02 Eylul 2015 08:14
Assaf, Siyasi Gözaltıların Batı Yaka'da Patlamaya Yol Açacağı Uyarısında Bulundu

Gözaltında bulunan yirmiden fazla öğrenciden sadece sekizinin serbest bırakıldığını belirten Assaf, Filistin Yönetimi zindanlarında kanunlara aykırı olarak tutulan daha birçok kişi bulunduğunu, güvenlik birimlerinin Genel Özgürlükler Komitesi'nin girişimlerine ve verilen sözlere aldırış etmediğini ifade etti.

Assaf, bugün (2 Eylül Çarşamba) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son dönemde siyasi nedenlerle gözaltına alınanların sayısında artış olduğunu ve birçoğunun mahkemeye çıkarılmadığını söyledi.

Öğrencilerin derhal serbest bırakılmamaları halinde sorumlulardan kanunlara aykırı hareket ettikleri için hesap sorulması gerektiğini belirten Assaf, yönetimin keyfi uygulamalar yerine kanunu ve vatandaşı koruması gerektiğine dikkat çekti.

Assaf, kimsenin duruma aldırış etmediğini ve ateşin gün geçtikçe büyüdüğünü belirterek, çaresizliğin patlamaya yol açacağı uyarısında bulundu.

Yorumlar