Hamas'ın Batı Yaka Liderlerinden Ebu'l Heyca Siyonistlerin Evini Nasıl Yıktığını Anlattı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka’daki liderlerinden ve evi geçen Salı günü işgal güçleri tarafından yıkılan Şeyh Mecdi Reca Ebu’l-Heyca, işgal güçlerinin evini yıktıktan sonra tutuklayıp birkaç gün cezaevinde tuttuğu halde bu süre içinde kendisine herhangi bir soru yöneltmediklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1269 Tarih: 04 Eylul 2015 16:05
Hamas'ın Batı Yaka Liderlerinden Ebu'l Heyca Siyonistlerin Evini Nasıl Yıktığını Anlattı

İşgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı’nda evini yıktıktan sonra tutukladığı Şeyh Ebu’l-Heyca, işgal güçlerinin evini yerle bir ettikten sonra kendisini evin enkazı karşısına çıkarıp “şimdi evinden bir şey çıkarmak ister misin?” diye sorduklarını söyledi.

Dün (3 Eylül Perşembe) salıverildikten sonra evinin enkazı üzerinde basın açıklaması yapan Ebu’l-Heyca (38), geçen Salı günü işgal güçlerinin evlerini nasıl yıktığını şöyle anlattı:

“Ayakları kırılan eşimi ziyarete gelen akrabalarla birlikte oturuyorduk. Saat 21:30 civarında Siyonist işgal güçlerinden özel birliklerin evimizin etrafındaki evlerin duvarlarına tırmandıklarını gördük. İşgal güçleri mevzilendikten ve etrafı kuşattıktan sonra beni ismimle çağırıp ‘Ebu’l-Heyca! Dışarı çık! Eviniz kuşatıldı’ dediler. Bunun üzerine, ben kardeşlerim ve evde olanların tümü dışarı çıktık.

Sonra Siyonist subay Mecdi ellerini kaldır ve bize doğru gel, dedi. Hepimiz kapıya yöneldik. Ardından sadece sen gel, vedalaş ve ailen içeri girsin, dedi. İki metre gitmemiştim, üzerindeki gömleğini de çıkar dedi. Kardeşlerimin kimliklerini sordu, ben bunlar kardeşim Suhayb ve Ala’dır, dedim. İkisinden de gömleklerini çıkarmalarını istedi. Bundan sonra beni komşumun evine götürüp tuttular. Ardından bana evde kimlerin olduğunu sordular. Ben içerde ailemin dışında kimse olmadığını söyledim. Bunun üzerine büyük bir patlama sesiyle evimize füze attılar. Ardından bana, emin misin kimsenin olmadığından? Eminim dememle ikinci ve üçüncü. Aynı soruyu tekrarlıyor, ardından benden aynı cevabı alınca yeni bir füze atıyorlardı. Böylece beş füzeyle evi yerle bir ettiler. Ardından beni dışarı çıkarıp, alaylı bir şekilde ‘şimdi evinden bir şey çıkarmak ister misin?’ dedi. Ben Allah senden intikam alacaktır. Evden bir eser kaldı mı? dedim.”

Mecdi Ebu’l-Heyca daha önce defalarca tutuklanıp serbest bırakıldı. Toplamda hayatının 8 yılını zindanda geçirdi. Şeyh Mecdi 1993 yılında şehit olan Kassam mücahidi Hilal ile 2002 yılında şehit olan Muhenned’in abisidir.

fiem

Yorumlar