Katil Rejim Beyt Ummer'de Evlere Gaz Bombası Attı

İşgal güçlerinin El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine bu sabah (6 Eylül Pazar) erken saatlerde düzenlediği baskın sırasında belde sakinlerinden birçok kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.  

Görüntülenme: 816 Tarih: 06 Eylul 2015 08:44
Katil Rejim Beyt Ummer'de Evlere Gaz Bombası Attı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Beyt Ummer beldesine baskın düzenledi ve El-Beyada bölgesinde çevreye göz yaşartıcı bomba atmaya başladı. Bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle Filistinlilerden birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

Kaynaklar, işgal askerlerinin kasıtlı olarak bombaları evlere doğru attığı ve bu nedenle çocukların da bombalardan çıkan gazdan etkilendikleri belirtildi.

Öte yandan, işgal ordusunun sınırdan sızmaları önlemek amacıyla işgal altındaki Filistin topraklarıyla Ürdün arasındaki sınıra bugün dikenli tel çekmeye başlayacağı bildirildi.

İşgal radyosu, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ve savaş bakanı Moşe Yaalon'un bugünkü haftalık kabine toplantısında Ürdün sınırına dikenli tel çekme projesini duyurmalarının beklendiğini söyledi.

İşgal altındaki Filistin topraklarıyla Ürdün arasındaki sınırın 360 kilometre uzunluğunda olduğu bildirildi.

fiem

Yorumlar