Evleri Kundaklanan Devabişe Ailesinin Son Ferdi de Şehid Oldu

Nablus kentinin güneyindeki Duma köyünde 31 Temmuz'da Yahudi yerleşimcilerin evlerini ateşe vermesi sonucu ağır yaralanan 28 yaşındaki Riham Devabişe'nin bu sabah (7 Eylül Pazartesi) erken saatlerde hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.  

Görüntülenme: 880 Tarih: 07 Eylul 2015 18:09
Evleri Kundaklanan Devabişe Ailesinin Son Ferdi de Şehid Oldu

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Devabişe ailesinden edindiği bilgiye göre, doktorların vücuduna deri nakli yapmasından sonra anne Riham Devabişe'nin son birkaç gündür sağlık durumunun kötüye gittiğini bildirdi.

Dün komaya giren anne Riham Devabişe'nin gece yarısı son nefesini vererek evlerinin yakıldığı gün şehit olan bebeği Ali ile aldığı yaraların neticesinde 8 Ağustos'ta şehit olan eşi Saad Devabişe'ye kavuştuğu ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin evlerini kundaklaması sonucu vücudu yüzde 60-90 arası yanan ve ağır yaralanan anne Riham Devabişe, Tel Aviv'deki bir hastanede tedavi görüyordu.

Riham Devabişe'nin şehit olduğunun ilan edilmesiyle birlikte ailesinin şehidi hastaneden çıkarma işlemlerine başladığı, Nablus'taki Rafidya Hastanesi'ne nakledilecek anne Riham Devabişe'nin En-Necah Üniversitesi'nde otopsi yapıldıktan sonra Duma beldesinde toprağa verileceği belirtildi.

Yorumlar