Hamas Batı Yaka'da Direniş Eylemlerinin Arttırılmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Devabişe ailesinin yakılmasına misilleme olarak Batı Yaka'da işgalciyi caydıracak ve Yahudi yerleşimcileri uslandıracak nitelikli eylemler gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1064 Tarih: 07 Eylul 2015 11:55
Hamas Batı Yaka'da Direniş Eylemlerinin Arttırılmasını İstedi

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran, bugün (7 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride Bedran, Filistin halkının boyun eğmeyeceğine, direniş ateşinin sönmeyeceğine ve Batı Yaka'da artan direniş eylemlerinin gerilemeyeceğine inandıklarını ifade etti.

Anne Riham Devabişe'nin bu sabah erken saatlerde şehit olarak daha önce şehit olan bebeğine ve eşine kavuşmasının Yahudi yerleşimcilerin Devabişe ailesine yönelik işlediği cinayetin boyutunu ortaya koyduğunu bildiren Bedran, bu olayın istisnai bir olay olmadığını, bilakis işgal rejimi liderleri tarafından yürütülen, işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler eliyle uygulanan kapsamlı bir planın parçası olduğunu söyledi.

Bedran, işgalcilerin söz konusu planının katil, tehcir ve terör üzerine kurulu olduğunu, Filistin halkına boyun eğdirerek direniş hakkını kullanmaktan vazgeçirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Filistin halkını korumak için yürütülen siyasi çabaların ve uluslararası topluma bel bağlamanın yararsız olduğunu söyleyen Bedran, Batı Yaka'da işgalcilere karşı direnmekten başka bir yol kalmadığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar