Muna Mansur'dan Abbas Yönetimine Eleştiri

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah" üyesi milletvekili Muna Mansur, Filistin Yönetimi'nin işgal rejiminin işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılması konusuyla ilgilenmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 994 Tarih: 07 Eylul 2015 23:57
Muna Mansur'dan Abbas Yönetimine Eleştiri

Mansur, bugün (7 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi'nin işgal rejiminin lehine olan güvenlik anlaşmalarıyla kendini bağladığını ifade etti.

"Filistin Yönetimi işgal rejimini cezalandırma konusuyla ilgilenseydi en azından güvenlik koordinasyonuna son verirdi" diyen Mansur, güvenlik koordinasyonu nedeniyle Filistin Yönetimi'nin Filistin halkının direnişine darbe vurduğunu bildirdi.

Filistin Yönetimi'nin Filistin halkını korumada ihmalkârlık göstermesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Mansur, bunun Filistin davasının yararına olmadığını ve Filistin halkının gösterdiği fedakârlıkla da bağdaşmadığını söyledi.

Güvenlik koordinasyonunun Filistin Yönetimi'ni işgalcilerin kölesi haline getirdiğine dikkat çeken milletvekili Mansur, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'nin Filistin halkına musibetten başka bir şey getirmeyen güvenlik anlaşmalarını uygulamaya çalıştığını belirtti.

fiem

Yorumlar