Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı Resmi Olarak Ertelendi

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim Ez-Za'nun, Ulusal Konsey'in bu ayın 15'inde yapılması planlanan toplantısının ertelendiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 681 Tarih: 09 Eylul 2015 17:14
Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı Resmi Olarak Ertelendi

Selim Ez-Za'nun, bugün (9 Eylül Çarşamba) Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, derinlemesine yapılan istişarelerin ardından Filistin Ulusal Konseyi toplantısının ertelenmesine ve konseye bağlı Ulusal Komite'nin toplanmasına ve Ulusal Konsey'in üç ay sonra ya da bu yıl içinde toplanması için hazırlık yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Ulusal Komite, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Başkanı ve üyeleri ile Filistinli grupların genel sekreterlerinden oluşuyor.

Filistin Ulusal Konseyi'nin gündeminde olan önemli konuların hazırlık için daha çok vakit gerektirdiğine işaret eden Ez-Za'nun, tüm siyasi ve toplumsal gruplara sorumluluğa ortak olmaları için fırsat tanınması gerektiğini belirtti.

Filistin Ulusal Konseyi, FKÖ Yürütme Kurulu'nun Mahmud Abbas da dahil on üyesinin istifa etmesi üzerine 15 Eylül'de olağanüstü toplantı çağrısında bulunmuş, Hamas ve İslami Cihad bu karara karşı çıkmış, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de toplantıyı boykot edeceğini açıklamıştı.

Yorumlar