Abbas Güçleri Hamaslı Liderleri Gözaltına Almaya Devam Ediyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi, dün (9 Eylül Çarşamba) ikindi saatlerinde En-Necah Üniversitesi Öğrenci Birliği Konseyi üyesi Ubade Murad Şedid'i Nablus kentinde nişanlısıyla birlikte lokantadan çıkarken gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1070 Tarih: 10 Eylul 2015 08:01
Abbas Güçleri Hamaslı Liderleri Gözaltına Almaya Devam Ediyor

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Şedid'in ailesinden edindiği bilgiye göre, Genel İstihbarat birimi görevlisi silahlı üç kişi Ubade Şedid'i nişanlısıyla birlikte Nablus'un Rafidya bölgesindeki bir lokantadan çıkarken durdurdu ve kendilerini takip etmesini söyledi. Filistinli gencin sivil bir araca bindirilip götürüldüğü ifade edildi.

Şedid ailesi, Genel İstihbarat birimi karargâhlarına telefon ettiklerini fakat görevlilerin kendilerine Ubade Şedid'in ellerinde olmadığını ve akıbeti hakkında bir şey bilmediklerini söylediklerini belirtti.

Aile, Ubade Şedid'in başına gelebilecek her türlü kötülükten ve hayatından tamamen Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin sorumlu olduğunu açıkladı.

En-Necah Üniversitesi Şeriat Fakültesi dördüncü sınıfta okuyan Ubade Şedid'in İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle'nin liderlerinden olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar