Hüsam Bedran'dan Önemli Açıklamalar

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mısır ve Tunus temsilcilerinin Akdeniz Havzası Hentbol Federasyonları Birliği'nde işgal rejimi temsilcisi lehine oy vermelerini kınayarak, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin her türlüsünü reddettiklerini açıkladı.  

Görüntülenme: 1080 Tarih: 10 Eylul 2015 01:30
Hüsam Bedran'dan Önemli Açıklamalar

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin her türlüsünün Filistinlileri üzdüğünü ve haklı davalarına zarar verdiğini, işgal rejiminin çirkin yüzünü dünya kamuoyu önünde güzelleştirdiğini bildirdi.

"Araplardan bazılarının bazı alanlarda, özellikle de sporda işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmelerinden üzüntü duyuyoruz" diyen Bedran, işgal rejiminin son dönemde Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını artırdığını hatırlattı.

Arap ve İslam ülkeleri halklarıyla bu ülkelerdeki sporseverlerin işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduklarını ifade eden Bedran, Arap ülkelerindeki ve İslam dünyasındaki spor yetkililerinin de bu tavra uygun hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Bedran, herkesi Filistin halkının fedakârlıklarına saygı duyarak işgal rejimini her alanda boykot etmeye davet etti.

İsrail Hentbol Federasyonu, Akdeniz Havzası Hentbol Federasyonları Birliği'ndeki temsilcisinin başkan yardımcılığını kazandığı seçimde Mısır ve Tunus'un işgal rejimi temsilcisi lehine oy kullandığını açıklamıştı.

fiem

Yorumlar