Müştehi:'' Hamas Terör Değil Bir Kurtuluş Hareketidir.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Ruhi Müştehi, Amerika'nın ismini terör listesine almasının üzerine düşen görevi yerine getirmekten alıkoyamayacağını belirterek, Hamas'ın terör örgütü değil milli kurtuluş hareketi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1216 Tarih: 11 Eylul 2015 03:48
Müştehi:'' Hamas Terör Değil Bir Kurtuluş Hareketidir.''

Müştehi, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (10 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendi isminin ve dünyanın özgür insanlarının isimlerinin Amerika tarafından terör bahanesiyle kara listeye alınmasının şaşılacak bir şey olmadığını ifade etti.

Kararın kendisini Filistin halkına ve haklı davasına hizmetten alıkoyamayacağını belirten Müştehi, kararın kaderini de değiştiremeyeceğini söyleyerek, "Ya bir zafer veya şehadet" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Salı akşamı yaptığı açıklamada, Hamas liderlerinden Ruhi Müştehi ile Yahya Es-Sinvar ve Muhammed Dayf'ın isimlerinin terör listesine eklendiğini bildirmişti.

Bu tür kararların tarihi değiştiremeyeceğini ifade eden Müştehi, "Şayet bu mümkün olsaydı Güney Afrikalı lider Nelson Mandela için mümkün olurdu" dedi ve Mandela'nın 2008 yılına kadar resmi olarak terörist kabul edildiğini hatırlattı.

Müştehi, Hindistanlı ünlü lider Gandi'nin de 1932'de İngiliz Parlamentosu tarafından terörist ilan edildiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar