Beyt Hanun Kapısı Siyonistlerin Gazzelileri Avlamak İçin Kullandığı Bir Tuzak

Mısır rejiminin Rafah Sınır Kapısı'nı kapatmasının ardından Gazze Şeridi dışına çıkmak isteyen Gazzelilerin kullanmak zorunda kaldıkları Beyt Hanun "Erez" Sınır Kapısı'nda işgal güçleri Filistinlileri sorguluyor, baskı kuruyor ve tutukluyor. 

Görüntülenme: 1684 Tarih: 12 Eylul 2015 11:57
Beyt Hanun Kapısı Siyonistlerin Gazzelileri Avlamak İçin Kullandığı Bir Tuzak

Beyt Hanun Sınır Kapısı, Gazze’nin kuzey kesiminde, bölgeyi 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından ayıran hattın üzerinde bulunuyor. Kapı işgal rejimi açısından da önemli. Çünkü kapıdan yılda binlerce kişi Gazze’ye giriyor veya Gazze’den dışarı çıkıyor.
 
Kapı işgal askerleri için bulunmaz bir nokta. Kapıda işgal ordusu, işgal istihbaratı ve işgal polisi tarafından oluşturulan bölümlerde yolculardan alınan bilgiler toplanmakta, insanlar tuzağa düşürülmekte, özellikle Gazze’den gelen insanlar sorgulanmakta, insani ihtiyaçları istismar edilerek ajan yapılmakta.
 
Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, kapıyı bir şantaj, bilgi toplama ve tuzağa düşürme noktasına çeviren işgal rejiminin kapıda birçok esnafı, öğrenciyi, işçiyi ve hastayı tutukladığını belirtti.

Yorumlar