Han Yunus Halkı Mescid-i Aksa'ya Sahip Çıktı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinde halk işgal güçlerinin dün Mescidi Aksa’ya yaptığı baskını ve burada cemaate saldırıp caminin hürmetini çiğnemesini protesto etti.  

Görüntülenme: 916 Tarih: 14 Eylul 2015 15:17
Han Yunus Halkı Mescid-i Aksa'ya Sahip Çıktı

Dün (13 Ağustos Pazar) akşam namazından sonra şehrin orta kesiminde bulunan Şurta Camii önünde toplanan mahşeri kalabalık, işgalcilerin saldırılarını kınayan sloganlar eşliğinde şehrin ana caddelerinde yürüyüşe geçti.

Sık sık “Aksa canımız sana feda” sloganları atan göstericiler, direniş güçlerinden işgalcinin tecavüzlerine karşılık vermesini istediler.

Gösteri yapan halka seslenen Hamas’ın bölgedeki liderlerinden Dr. Yunus El-Estal, başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş güçlerinin işgalcinin Mescidi Aksa ve Kudüs’e yönelik saldırı ve tecavüzlerine seyirci kalamayacağını belirterek, Hz. Peygamberin İsra mekânı olan Mescidi Aksa için verecekleri can ve kanın basit kaldığını söyledi.

Mescidi Aksa’da işgalciye karşı direnen ve burayı korumaya çalışan kadın ve erkekleri selamladıklarını belirten El-Estal, Batı Yaka halkıyla diğer bölgelerdeki halkın işgalcinin planlarını bozmak için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Bölge ülkelerinin takip ettikleri politikaların işgalcinin bu tür cinayet ve tecavüzlerde bulunmasını özendirdiğine dikkat çeken El-Estal, bu tür saldırıların Filistin halkının sadece direniş azmini artıracağını hatırlattı.

fiem

Yorumlar