Hasan Yusuf'tan Mescid-i Aksa'yı Savunma Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hasan Yusuf, Siyonist işgal rejiminin saldırı ve tecavüzlerine karşı Mescidi Aksa’yı korumak için seferberlik çağrısında bulunarak, düşmanla işbirliğine son verilmesini istedi.  

Görüntülenme: 914 Tarih: 15 Eylul 2015 17:47
Hasan Yusuf'tan Mescid-i Aksa'yı Savunma Çağrısı

Filistin Enformasyon Merkezi’ne demeç veren Milletvekili Hasan Yusuf, işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölmek için uzun zamandır fırsat kolladığını belirterek şunları söyledi: “İşgalci Mescidi Aksa’yı bölmek için uygun anı bekliyor. Batı Yaka’daki direnişi felç eden güvenlik işbirliği işgalcinin planlarını uygulamasına zemin hazırlıyor. O nedenle işgalciyle onun kirli planlarına karşı direnişe geçmek, karşı durmak ve genel seferberlik ilan etmek artık vaciptir.”

Üç haftadır Mescidi Aksa’yı zaman olarak bölen işgal rejimi, mekân olarak da bölmek için Yahudi bayramlarını bahane ederek dün ve bugün Mescidi Aksa’ya, içinde nöbet tutan, namaz kılan ve ilim öğrenen Kudüslülere saldırdı. Saldırı sonucu özellikle Kıbli Mescidinde büyük hasar meydana gelirken, onlarca Kudüslü de yaralandı ve atılan gazlardan etkilendi.

Saldırıyla ilgili Arap ülkelerinden ciddi bir tepki gelmezken, Filistin direniş grupları sert bir dille saldırıyı kınayarak, bunun karşılıksız kalmayacağını ifade ettiler.

fiem

Yorumlar