Hamas Lideri El Hayye Siyonist Rejime Meydan Okudu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye, Siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs’teki varlığı nedeniyle sevinmemesi gerektiğini belirterek “buradan kovulacaksınız” dedi.  

Görüntülenme: 1071 Tarih: 16 Eylul 2015 16:54
Hamas Lideri El Hayye Siyonist Rejime Meydan Okudu

Dün akşam Gazze’de Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösteriye katılan El-Hayye, dünyanın dört bir yanındaki Filistinlilerden yaşadıkları ülkelerde Siyonist işgal rejimi büyükelçilik ve konsoloslukları önüne gidip işgalcinin Mescidi Aksa saldırılarını kınamalarını istedi.

El-Hayye yaptığı konuşmada, Gazze halkının dikkatini Mescidi Aksa’dan çevirmek için çaba gösterenlerin eninde sonunda başarısız kalacağını ve ellerinin tetikte olduğunu belirterek, düşmanla yapılan güvenlik işbirliğinin son bulması gerektiğini ve bunu yapanların artık tarihin çöplüğüne gitme zamanının geldiğini ifade etti.

El-Hayye ayrıca, Batı Yaka’nın cani Siyonistlerin ayakları altında ateş yakmasının zamanının geldiğini hatırlattı.

Daha önce Mescidi Aksa’yı zaman açısından bölmeye çalışan işgal güçleri son üç gündür mekân olarak da bölmek için baskın düzenleyip camiye ve cemaate saldırılarda bulundu. Vahşice yapılan saldırılar sonucu Mescidi Aksa’da hasar meydana gelirken, onlarca kişi yaralandı ve çok sayıda kişi de işgal güçleri tarafından tutuklandı.

fiem

Yorumlar