Netanyahu'dan Aksa'ya Yakın Bir Mahalleye Baskın

Siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu bugün (16 Ağustos Çarşamba) sabah yoğun güvenlik önlemleri arasında Mescidi Aksa’ya bitişik olan Sur Bahir Mahallesine baskın yaptı.  

Görüntülenme: 920 Tarih: 16 Eylul 2015 19:17
Netanyahu'dan Aksa'ya Yakın Bir Mahalleye Baskın

Netanyahu’nun Mescidi Aksa’ya yakın mahalleye gelmeden önce bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındığı göze çarparken, Kudüslü gençlerin işgal liderinin Mescidi Aksa’yı kirletmesini önlemek için cadde ve sokaklara indikleri belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mescidi Aksa Müdürü Ömer Kisvani, bu ziyaretin Müslümanların duygularıyla oynama ve onları tahkir etme amacı güttüğünü belirterek, bu baskının Mescidi Aksa’ya baskınları özendiren ırkçı Siyonist hükümetin vahşetini ve ahlaksızlığını yansıttığını söyledi.

Kisvani, işgal güçlerinin dört göndür Mescidi Aksa’ya baskın yapıp bu kutsal mabedin içine ses ve göz yaşartıcı bomba attıklarını, burada bulunan insanlara plastik mermi ve gerçek mermi sıktıklarını ifade etti.

Batı Yaka, Kudüs ve başka yerlerde yaşayan Filistinlilere çağrıda bulunan Kisvani, her yerde işgale karşı direnişe geçmelerini istedi.

Bir grup gencin Mescidi Aksa’yı koruma adına dün gece camide itikâfa girdiğini hatırlatan Kisvani, işgal güçlerinin gençleri dışarı çıkarmaya çalıştığını ancak gençlerin direnişi karşısında işgalcilerin geri adım attıklarını ve gençleri tutuklamakla tehdit ettiklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar