Filistinliler İlk Kıblemiz İçin Meydanlarda

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmında muhtelif şehirlerde ve köylerde dün akşam (16 Eylül Çarşamba) Mescidi Aksa'ya destek ve işgal rejiminin baskınlarını, saldırılarını protesto amaçlı gösteri eylemleri ve yürüyüşler düzenlendi. Eylemlerde "Ümmetin Kalbi Attığı Sürece Mescidi Aksa Yıkılamaz; Mescidi Aksa Bölünemez" yazılı pankartlar ve dövizler dikkat çekti.  

Görüntülenme: 791 Tarih: 17 Eylul 2015 12:21
Filistinliler İlk Kıblemiz İçin Meydanlarda

1948'de işgal edilmiş bölgenin batı kısmında Akdeniz kıyısında yer alan Yafa şehrinde düzenlenen gösteriye çok sayıda eylemci motosikletlerle katıldı. El-Acemi Bahçesi'nden harekete geçen eylemciler şehrin birçok önemli caddesini dolaşarak Mescidi Aksa'ya verdikleri desteği dile getirdiler. Yüksek seslerle tekbirler getiren göstericiler aynı zamanda "Canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa!" diye slogan attılar.

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinliler arasında faaliyet yürüten ve başkanlığını Aksa bekçisi olarak tanımlanan Şeyh Raid Salah'ın yaptığı İslâmî Hareket tarafından da birçok köy ve kasabada işgal rejiminin saldırılarını protesto ve Mescidi Aksa'ya destek amacıyla gösteri eylemleri ve yürüyüşler düzenlendi.

İslâmî Hareket'in Arabe köyünde organize ettiği gösteride, hareketin buradaki yerel temsilcisi Mecdi Hatib bir konuşma yaparak Mescidi Aksa'da son günlerde meydana gelen olaylar karşısında gecikmeden çok hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bunların dışında da muhtelif kasabalarda ve köylerde işgal rejimine karşı tepkilerin ve Mescidi Aksa'ya desteğin dile getirildiği eylemler düzenlendi.

fiem

Yorumlar