Ürdün Bugün Mescid-i Aksa İçin Ayaktaydı

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik saldırı ve tecavüzlerini protesto etmek için Ürdün halkı bugün Cuma namazından sonra Amman’da büyük bir gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1069 Tarih: 18 Eylul 2015 13:15
Ürdün Bugün Mescid-i Aksa İçin Ayaktaydı

İslamî Hareket ile sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine bugün (18 Eylül) Cuma namazından sonra toplanan Ürdün Müslümanları işgalcinin Mescidi Aksa’yı bölme planlarını asla kabul etmediklerini haykırdılar.

Gösteriye katılanlar Mescidi Aksa ile dayanışma faaliyetlerinin artırılmasını isterken, kendi hükümetlerinden işgalciye karşı ciddi bir tutum ortaya koymasını ve Mescidi Aksa üzerindeki egemenlik sorumluluklarını yerine getirmesini istediler.

Bugün Cuma namazından sonra Ürdün’ün birçok şehrinde de Mescidi Aksa’ya destek ve işgalciye karşı duran Kudüs halkıyla dayanışmak için gösteriler yapıldı.

Geçen haftanın başında işgal güçlerinin Yahudi Yılbaşı Bayramını bahane ederek Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip özellikle El-Kıbli Mescidi’nde namaz kılan Müslümanlara karşı göz yaşartıcı bomba kullanıp yangına sebep olması, burada namaz kılan ve ilim öğrenenlere saldırması ve birçoğunu tutuklaması büyük tepkilere neden olmuş, Hamas işgalciyi protesto etmek ve Kudüs halkıyla dayanışmak için bugünü “Öfke Cuması” ilan etmişti.

fiem

Yorumlar